Maak jouw dag compleet en kies, naast een lekkere picknicktas, een activiteit om zo de beleving van de sluizen en het (Maasheggen)gebied nog groter groter, veelzijdiger en mooier te maken! Een jaar of vier geleden is de Meerstoel gestart met het ontwikkelen en geven van bijzondere workshops en activiteiten. Inmiddels hebben we een prachtig en divers aanbod waar we trots op zijn! 

Ontdek de omgeving van De Meerstoel, een vrij onbekend maar prachtig stukje Nederland. Ga bijvoorbeeld mee op pad met Resi tijdens de Kruid- en struintocht, leer het eeuwenoude ambacht van Maasheggenvlechten, ervaar hoe je een kudde schapen moet drijven of kom meer te weten over de historie, werking en bouw van het imposante sluizencomplex! Onze activiteiten zijn ook te combineren met een zakelijke bijeenkomst of vergadering.

Bekijk activiteiten

Prachtige lokale
samenwerkingen

Door het ontwikkelen en aanbieden van deze bijzondere activiteiten zijn er prachtige samenwerkingen ontstaan. We werken samen met leuke, enthousiaste en inspirerende mensen en stichtingen zoals; Natuurlijk Resi, de schaapsherder, Land van Cuijk, de Maasheggen en Stichting Landschapsbeheer Boxmeer. 

Bekijken en
boeken maar

Heb jij ook helemaal zin om te leren maasheggenvlechten, kan je niet wachten om een kudde schapen te drijven of wil jij graag meer weten over de sluizen in Sambeek? Bekijk hieronder onze actuele agenda en reserveer meteen jouw of jullie plekje('s). Houd er rekening mee dat sommige actviteiten seizoensgebonden zijn. Tot snel!

We zijn gestopt

We gaan stoppen!
Lieve allemaal, we gaan stoppen met De Meerstoel. Na ruim 30 jaar kijken we met gepaste trots en een voldaan gevoel terug op prachtige jaren! 
Lees hier meer