Een wandeling die de rijke diverse flora van het UNESCO- biosfeergebied Maasheggen laat zien én laat proeven. Wandel, ontdek en struin door de weilanden, langs de Maas, door de Maasheggen en in het bos. Met onze gids Resi aan het woord.

De rijke flora van het Maasheggengebied bestaat uit bijzondere kruiden en planten. Deze kruiden en planten bestaan op hun beurt weer uit werkzame en zelfs geneeskrachtige stoffen. Met respect voor de natuur worden er kleine hoeveelheden geplukt. Van brandnetel tot meidoorn en van look-zonder-look tot hondsdraf, ze komen allemaal aan bod. Uiteraard geeft Resi maar al te graag een recept weg. Al deze (on-)kruiden zijn ook nog eens heel erg smaakvol. 

Resi woont samen met haar man Will, labrador Joris en drie kipjes in het rustige aan de Maas gelegen Maashees. Met haar blog Natuurlijk Resi ligt de focus al jaren op gezondheid en voeding binnen de vegetarische en veganistisch keuken met veel rawfood invloeden. Suiker, tarwe en koemelk-producten kom je in haar recepten niet tegen. Voor de Kruid- en Struintochten doet Resi een beroep op haar kennis van plantkunde en plantheelkunde. En hoewel je het idee krijgt dat Resi echt ieder plantje kent dat in het gebied groeit leert ook zij met regelmaat nog dingen bij.

In samenwerking met 

Bekijk beschikbare data

Vergaderen en
op struintocht?

Dat kan! Deze wandeling is op donderdagen te koppelen aan verhuur van vergaderruimtes. Een inspirerende, verrassende en smakelijke onderbreking. Let op; na het reserveren van deze activiteit gaan we na of de gids beschikbaar is. Voor meer informatie over vergaderen, kijk hier. 

Maasheggen
Kruiden

Door onze gids en leermeester Resi is ons enthousiasme en nieuwsgierigheid over de inheemse kruiden gaan groeien en steeds groter geworden. Met als gevolg dat we de Maasheggen Kruidenthee in het leven hebben geroepen. Uiteraard zit een heerlijke kop Maasheggenthee inbegrepen bij deze tocht. 

Alle activiteiten

We zijn gestopt

We gaan stoppen!
Lieve allemaal, we gaan stoppen met De Meerstoel. Na ruim 30 jaar kijken we met gepaste trots en een voldaan gevoel terug op prachtige jaren! 
Lees hier meer