Welkom in de wereld van de Maasheggenherder. Als je de wereld van een herder in stapt, stap je in een wereld van natuur en rust, maar ook van focus en zorg voor de dieren, elk met een eigen karakter. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij dit prachtige vak? Maak het in vogelvlucht mee!

Deze avontuurlijke ontdekkingsreis duurt ongeveer 5 kwartier Na een korte inleiding van herder Frank en kennismaking met de honden Edge en Kate ga je het veld in! Maak kennis met alle vijfentwintig verschillende schapen. Bekijk de demonstratie van de herder en de honden en ga vervolgens zelf aan de slag. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het voortbestaan van deze mooie kudde. Tijdens deze activiteit is de wandelafstand ongeveer 750 meter. 

In samenwerking met 

Bekijk beschikbare data

De schaapskudde
van de Wereldboom

De schaapskudde van herder Frank telt vijfentwintig schapen. Zoals het blinde schaap Simba, het bejaarde schaap Miep, de zorgzame Happy en natuurlijk Twinkel die een scheefgegroeid bekje heeft. Elk schaap is uniek en heeft zijn of haar eigen bijzondere verhaal. Ontmoet ze allemaal tijdens deze leuke en leerzame activiteit waar verbinding met natuur en dieren voorop staan.

Asopteer je
eigen schaap

Bij de Wereldboom kan je een schaap adopteren. Met zes euro per maand maak je het mogelijk om ook oudere of wat zwakkere dieren bij de kudde te houden. Je mag een schaap uitzoeken en een naam geven. In april, als er lammetjes zijn, word je uitgenodigd voor beschuit met muisjes. In oktober organiseren ze een gezellige middag voor alle adoptiefamilies.

Alle activiteiten

We zijn gestopt

We gaan stoppen!
Lieve allemaal, we gaan stoppen met De Meerstoel. Na ruim 30 jaar kijken we met gepaste trots en een voldaan gevoel terug op prachtige jaren! 
Lees hier meer