Welkom in de wereld van de Maasheggenherder. Als je de wereld van een herder in stapt, stap je in een wereld van natuur en rust, maar ook van focus en zorg voor de dieren, elk met een eigen karakter. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij dit prachtige vak? Maak het in vogelvlucht mee!

Deze avontuurlijke ontdekkingsreis duurt ongeveer 5 kwartier Na een korte inleiding van herder Frank en kennismaking met de honden Edge en Kate ga je het veld in! Maak kennis met alle vijfentwintig verschillende schapen. Bekijk de demonstratie van de herder en de honden en ga vervolgens zelf aan de slag. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het voortbestaan van deze mooie kudde. Tijdens deze activiteit is de wandelafstand ongeveer 750 meter. 

In samenwerking met 

Bekijk beschikbare data

Nieuwe data
binnenkort bekend

Samen met de Frank de Maasheggenherder zijn we in overleg over nieuwe data in 2021. Hierover binnenkort meer!

De Wereldboom

Bij De Wereldboom, een initiatief van Monique en Maasheggenherder Frank van der Zanden telt iedereen mee. Dat geldt ook voor de vijfentwintig schapen van de Wereldboomkudde. Zoals het blinde schaap Simba, het bejaarde schaap Miep, de zorgzame Happy en natuurlijk Twinkel die een scheefgegroeid bekje heeft. Elk schaap is uniek en heeft zijn of haar eigen bijzondere verhaal. Ontmoet ze allemaal tijdens deze leuke en leerzame activiteit waar verbinding met natuur en dieren voorop staan.

Alle activiteiten