Trek je werkhandschoenen aan en ervaar hoe je de meidoornhagen kan temmen tot een gecontroleerd gevlochten Maasheg. Ontdek en beleef waarom de Maasheggen een unieke weerspiegeling zijn tussen mens en natuur. Deze workshop is weggelegd voor de echte buitenmens, voor de stoere dames, heren, jongens en meiden die niet vies zijn om goede ouderwetse handenarbeid te leveren.

Aan het eind van de middag is er mede door jouw toedoen een nieuw stuk Maasheg ontstaan en is jouw werk onderdeel van een eeuwenoud gebied aan kilometers heg. Je hebt meegeholpen aan de instandhouding van het UNESCO biosfeergebied de Maasheggen. Moe maar voldaan keren jullie terug naar de Meerstoel voor een warme kop soep. Uiteraard is er de mogelijk om jezelf te trakteren op dat welverdiende lokale speciaal biertje. Deze workshop vindt in verband met de groeicyclus van de planten alleen in de herfst- en wintermaanden plaats.

In samenwerking met 

Bekijk beschikbare data

Maasheggenvlechten
en vergaderen

Deze unieke en ambachtelijke workshop is te koppelen aan verhuur van vergaderruimtes. Een stoere teambuilding activiteit waar samenwerken, leiderschap en communicatie essentieel zijn. Ga naar buiten, weg van de dagelijkse (online) rompslomp, ben fysiek bezig en zie het resultaat groeien! Deze workshop vindt in verband met de groeicyclus van de planten alleen in de herfst- en wintermaanden plaats. Na het reserveren van deze activiteit gaan we na of er een instructeur(s) beschikbaar is.

 

Stichting Landschaps-
beheer Boxmeer

De enthousiaste instructeurs van deze workshop zijn vrijwilligers van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer. SLaBox levert door de inzet van vele gedreven vrijwilligers een bijdrage aan behoud en beheer van natuur in de mooie Maasheggen. De vrijwilligers vlechten jaarlijks tussen de 1,5 tot 2 km meidoornhaag. Slabox is niet alleen eigenaar van verschillende hegstroken en kleine percelen in het gebied maar ook de organisator van het NK Maasheggenvlechten dat ieder jaar op de 2de zondag in maart plaatsvindt.

Alle activiteiten

We zijn gestopt

We gaan stoppen!
Lieve allemaal, we gaan stoppen met De Meerstoel. Na ruim 30 jaar kijken we met gepaste trots en een voldaan gevoel terug op prachtige jaren! 
Lees hier meer