Hallo fietser, wandelaar, buitenmens en levensgenieter. Welkom bij een uniek plekje aan de Maas, midden in het UNESCO biosfeergebied de Maasheggen! Bestel een drankje, een ijsje, een picknick- of borreltas binnen bij de bar en strijk neer langs de Maas, op ons kleine terras of in onze picknicktuin. Het is niet mogelijk om van te voren een tafel te reserveren maar wees gerust er zijn buiten voldoende plekjes. 

Vier de lente, de zomer en de herfst in een vrij onbekend maar prachtig stukje Nederland. Combineer jouw bezoek aan de Meerstoel met een van onze activiteiten. Ga bijvoorbeeld mee op pad met Resi tijdens de Kruid- en struintocht, leer het eeuwenoude ambacht van Maasheggenvlechten, ervaar hoe je een kudde schapen moet drijven of kom meer te weten over de historie, werking en bouw van het imposante sluizencomplex!

Bekijk activiteiten
Bekijk menukaart

Lokaal, milieubewust
en duurzaam

Wij zijn ervan overtuigd dat de wereld een beetje mooier wordt als je veelal lokaal geproduceerde en duurzame producten gebruikt. Vandaar dat we zo veel mogelijk samenwerken met een boel leuke ondernemers en voedselfanaten die er net zo over denken! Aangezien wij enkel meeneemproducten verkopen verpakken we (bijna) alles in karton of bioplastic. Daarnaast vragen we aan iedereen zijn of haar afval netjes op te ruimen. Namens ons en en alle mede Maasheggenbewoners, bedankt!

Maasheggen Kruiden
en smaken

De Meerstoel is de thuisbasis van de Maasheggen Kruiden. Een productlijn (volop in ontwikkeling) waar het versterken van de biodiversiteit en maatschappelijk ondernemen centraal staat. We werken niet met vergeten groenten maar met vergeten inheemse kruiden. Een heerlijke dip met onder andere daslook en brandnetel, een pesto met herderstasje en een ijsthee met rode klaver, vlierbloesem en meidoornbloesem. Al deze producten smaken natuurlijk het allerbeste met je voeten in het gras en met uitzicht over de Maas(heggen).

Alle activiteiten

We zijn gestopt

We gaan stoppen!
Lieve allemaal, we gaan stoppen met De Meerstoel. Na ruim 30 jaar kijken we met gepaste trots en een voldaan gevoel terug op prachtige jaren! 
Lees hier meer