Goed nieuws voor alle (Maasheggenkruiden-) theeliefhebbers! Begin februari komt onze nieuwe webshop online! Achter de schermen zijn we druk bezig met alle voorbereidingen. 

Volg ons op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van al onze kruidenrijke avonturen vol biodiversiteit in de Maasheggen! 

De Maasheggen Kruidenthee bestaat uit drie alledaagse, krachtige en gezonde kruiden. De meidoorn, vlierbloesem en rode klaver, zomaar te vinden in het UNESCO biosfeergebied de Maasheggen! Niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens hartstikke gezond.

Deze thee draagt bij aan de biodiversiteit van de Maasheggen. Het is ons doel om de kruiden en planten die we oogsten het jaar erop extra te zaaien. Daar zorgen de vrijwilligers van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer voor. Dit gebeurt onder andere op grond van Erf De Schutkooi. Als dagbesteding bij De Hultenhoek en Thomashuis Boxmeer wordt de thee verpakt. Dit alles op initiatief van De Meerstoel. Daarnaast mogen we altijd een beroep doen de kennis van Natuurlijk Resi

Deze thee wordt op dit moment kleinschalig geproduceerd en is te verkrijgen via De Meerstoel. Heb je interesse? Leuk! Neem dan contact op via info@meerstoel.nl

Bekijk activiteiten

Maasheggen
Kruiden

De Maasheggenthee is het startpunt van de Maasheggen Kruiden. Een nieuwe productlijn van onder andere kruidenthee met inheemse (on)kruiden uit het UNESCO Maasheggengebied. Wij (Marloes en Janneke ) zijn volop aan het experimenten, ontwikkelen en onderzoeken om deze productlijn verder te ontwikkelen. Dit doen we met een boel enthousiasme, lokale betrokkenheid en samenwerkingen. Om zo de verbinding tussen mens, boer en natuur te versterken. En natuurlijk om de mooie Maasheggen op de kaart te zetten.

Maasheggen
streekproducten

De Maasheggenthee mag met vijf andere heerlijke producten de stempel ‘De smaak van de Maasheggen’ dragen. Twee van deze producten, de Maasheggengin van úw topSlijter Boxmeer en de Gouden Hiep van Gradoen zijn zelfs bereid met de Maasheggenthee. Hoe leuk! Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Proef de smaak van de Maasheggen via een van de pakketten. Deze zijn onder andere te verkrijgen in de Meerstoel zelf en via www.maasheggenunesco.nl. Proost en smakelijk! 

Alle activiteiten

We zijn gestopt

We gaan stoppen!
Lieve allemaal, we gaan stoppen met De Meerstoel. Na ruim 30 jaar kijken we met gepaste trots en een voldaan gevoel terug op prachtige jaren! 
Lees hier meer