De Meerstoel ligt midden in het Maasheggengebied. Sinds 2018 heeft het unieke gebied de status UNESCO man & Biosphere. Dit smalle en langwerpige landschap bevind zich aan de westzijde van de rivier, van Vierlingsbeek tot voorbij Cuijk.

Vanaf 2021 mogen wij onzelf een trotse ambassadeur van De Maasheggen noemen! In de toekomst worden wij samen met drie andere locaties toeganspoort tot het gebied.

Bekijk activiteiten

Eeuwenoude
cultuurlandschap

Het eeuwenoude landschap is uniek in West-Europa. De Maasheggen vormen een bijzonder ecosysteem waar een aantal zeldzame planten- en diersoorten voorkomen. De Maasheggen zijn door de meanderende Maas met behulp van boeren gevormd. De meidoornhagen, die het landschap typeren, werden gevlochten en dienen o.a. om het vee in te scharen, roofdieren buiten te houden en bij hoogwater de afzetting van vruchtbare klei te bevorderen. Wandel door deze mooie omgeving en ben je bewust van de rijke historie van de eeuwenoude Maasheggen, zo heeft zelfs Julius Caesar over De Maasheggen geschreven.

Samenspel tussen
mens en natuur 

Wij zien de Maasheggen als een prachtige weerspiegeling van samenwerking tussen mens en natuur. Dit vormt voor ons een bron van inspiratie. Zowel het ontwikkelen van nieuwe producten, het versterken van de band tussen mens en natuur als het verzorgen van activiteiten. We hebben het geluk om in deze prachtige omgeving te mogen werken, ondernemen en recreëren. Dit willen we graag met jullie delen. Wil je Maasheggen optimaal beleven? Proef dan het landschap tijden de Kruid- en struintocht of werk mee aan de instandhouding van de heggen tijdens de workshop Maasheggenvlechten.

Alle activiteiten

We zijn gestopt

We gaan stoppen!
Lieve allemaal, we gaan stoppen met De Meerstoel. Na ruim 30 jaar kijken we met gepaste trots en een voldaan gevoel terug op prachtige jaren! 
Lees hier meer